Mitt namn är Gaia, KORAD LPI LPII TJH(FM) Hässlehoffs Gaia-Guccidoter är mitt fullständiga namn. Jag är en liten Hovawarttik som föddes på Hässlehoffs kennel utanför Hässleholm den 15 November 2006. Min mamma heter Gucci (KORAD LPI LPII TJH Hässlehoffs Gucci-Piggelindoter) och min pappa heter Elviz (Erotiken's Blond Elviz).

Mitt första halvår tillbringade jag ute i skogen hos min uppfödare Lena Fribing och en annan Hovawarttik, Sammi (DKUCH INTUCH SUCH TJH Hässlehoffs Samoa-Medusadoter). Sammi var min bästa kompis som jag lekte och badade i dammen med varje dag! Tyvärr vill Sammi inte leka med mig nu längre. Hon morrar så fort jag kommer nära, jag tror hon är besviken på mig för att jag åkte ifrån henne...

När sedan min matte Lisa tog studenten flyttade jag med henne till Karlshamn. Där bor jag nu med min husse Vlad och Lisa. Här trivs jag också bra då jag kan ta ett dyk i havet när jag vill! Istället för dammen, det enda som är tråkigt med det är att matte gärna vill att jag duschar efteråt... Men att bada är fortfarande bland det bästa jag vet! Långa härliga simturer jämte matte eller husse en varm sommardag är det inte mycket som kan slå!

Något annat som jag också tycker är kul, är att TRÄNA & TÄVLA! (se 2009års resultat här!) Jag och matte är ett godkänt försvarsmakts-ekipage. Vi deltog på SM för försvarsmaktshundar  i september 2009, placerade dock oss på 29:e plats... Men åkte där ifrån en erfarenhet rikare! Annars så tränar vi lite av varje, både bruks och lydnad. Vi blev precis uppflyttade till elitspår så härnäst är det just elitspår som vi satsar på. Kanske startar vi redan i höst, lite beroende på hur vi kan hålla konditionen över sommaren! Lydnadsklass III är något vi fortfarande överväger och funderar på! ;)

Något annat mycket speciellt som hände i sommaren 2009, var att det flyttade in en liten Hovawart-flicka, vid namn Nala, hos oss. Hässlehoffs Nala-Samoadotter heter hon egentligen, men vi kallar alla henne "Nala", "Nalle" eller "Bralli". Hon är helt galen och skulle få för sig att göra vad som helst och är egentligen a pain in the ass!  Men jag tycker om henne ibland... Hon är ju trotts allt rätt kul att leka med - utomhus, för annars blir inte matte och husse glada på oss...!

 

Jag tror att Nala är husses flicka och att jag i och med detta blivit mattes flicka. För när vi är ute och går eller tränar eller nått annat spännande så är det alltid jag & matte och Nala & Husse.